Vi rekommenderar - filmer, häften, böcker

Barn, ungdomar och vuxna med Asperger syndrom

Bok, Asperger syndrom

normala, geniala, nördar?

Äntligen kommer en mycket efterlängtad bok! En bok om Asperger syndrom skriven av Christopher Gillberg som är – som Oliver Sacks påpekar – "en av de kliniskt säkraste experterna inom området" och som arbetat med dessa patienter och frågeställningar i över tjugo år. Boken ger en grundlig inblick i detta spännande och fascinerande ämnesområde. Tillståndet är medfött och symptom finns i allmänhet från de första levnadsåren – trots detta missas ofta rätt diagnos och det kan skapa stora svårigheter för individen och omgivningen.

https://www.studentlitteratur.se/#9789144074801/Barn,+ungdomar+och+vuxna+med+Asperger+syndrom

Miffon, nördar och Aspergers syndrom

Bok, Miffon, nördar och Aspergers syndrom

Om en man inte håller jämna steg med sina kamrater, är det kanske för att han hör en annan trumslagare. Låt honom följa den musik han hör, oavsett takt och ursprung (Henry David Thoreau 1854).

Detta är en sentens som Luke Jackson använt som inledning till sin bok. Det säger mycket om den önskan en mogen trettonårig kille riktar till omgivningen.

https://www.studentlitteratur.se/#9789144074832/Miffon,+n%C3%B6rdar+och+Aspergers+syndrom

Aspergers syndrom, universum och allt annat

Bok, Aspergers syndrom, universum och allt annat

Barn med Aspergers syndrom är de bästa experterna på Aspergers syndrom. De kan berätta för de vuxna hur det är för barn att ha syndromet och vad som är annorlunda i deras värld. Om de talar om detta för de vuxna, bör de vuxna göra allt som står i deras makt att göra det rätta för barnen och hjälpa dem på bästa sätt.

https://www.studentlitteratur.se/#9789144095752/Aspergers+syndrom,+universum+och+allt+annat